Naše živali

Enzo

Naša prva alpaka je Enzo. Kot najstarejši je glava družine in najbolj dominanten med vsemi. Najraje ima krmilo, sadje in zelenjava pa mu ne dišita najbolj. Je pravi mali požrešnež. 

Čarli

Druga alpaka, ki je prispela na našo posestvo je Čarli. Zanj  smo še posebej hvaležni, saj smo ga dobili pri gospodu, ki je res dobra oseba. Najraje ima korenček in lubenico, seveda pa tudi krmilo (če mu ga Enzo kaj pusti).

Bali Boršt

Naša tretja alpaka pa ima kar dva imena, saj se nismo strinjali, katero je lepše. Kot najmlajši član je zelo navihan in rad nagaja ostalim. Na začetku se je še bal “boriti” za hrano, zdaj pa si že upa pristopiti in si izboriti svoj košček. Je zelo poseben, saj ima edini črne trepalnice in piko na nosu.

Pika

Pika je naš mali “cartl”. Ena izmed najbolj nadležnih, hkrati pa najbolj prikupnih koz. Pojedla bi čisto vse, še vrečko v kateri so jabolka. Zelo rada se bori za hrano, in skače v zrak, če je ne dobi prva.

Ilka

Ilka je malo bolj zadržana, a ko pride do traparij je prva v vrsti. Včasih se ji moraš preprosto samo smejati. 

Srečko

Srečko je naš zajček, kateri ima prav posebno ime, saj smo se odločili, da enega zajčka rešimo pred zakolom in ga udomačimo. Prikupil se nam je že kot mladiček.